Увеличава потока от туристи към девинското село Триград

Увеличава потока от туристи към девинското село Триград

С настъпването на лятото се увеличава потока от туристи към девинското село Триград. С около 20 процента обаче са увеличени и цените

на туристическите услуги основно заради инфлацията. В сравнение с предишния летен сезон, когато единствения път за #Триград беше в ремонт, сега към туристическото село се пътува спокойно. И увеличението в броя на туристите се усеща.

" Има подобрение на нещата, има резервации и за лятото, има резервации и от страна на чужденците. Да се надяваме всичко да е на добре. Заради инфлацията обаче и цените са тръгнали нагоре.Има малко повишение на цените на фона на повишението на всичко наоколо - бензин, газ, ток, продукти. Ако дадем някаква горница на цената, значи туриста ще си намери друга дестинация, където е по-изгодно и по-удобно. Затова се стараем да задържаме някаква прилична цена, за да може тези които са идвали, да идват и в същото време да привличаме други нови посетители", разказа за еТВ хотелиерът Детелина Хаджийска. За да бъдат по-доволни туристите, в Триград са увеличили развлеченията за тях. Кметът на селото Емил Гогушев се похвали, че най-важното е на тръгване от Триград, туристите да им стиснат ръката и да кажат "благодаря ви за това преживяване, което направихте за нас". Той допълни, че освен джиповете, дестинациите, вече има изграден въжен парк, направен скоро по програма от кметството. Предстои да се въведе и приложение с виртуален гид, който ще представя всички забележителности в района.

Вирни се горе