Уникално модно ревю от рециклирани материали представиха малчуганите от ДГ „СЛЪНЦЕ“

Уникално модно ревю от рециклирани материали представиха малчуганите от ДГ „СЛЪНЦЕ“

Уникално модно еко ревю с костюми от рециклирани материали представи ДГ “Слънце „ в Смолян по повод 18 март – Световен ден на рециклирането. На подиума дефилираха 50 деца от всички възрастови групи на детското заведение. За всеки костюми, педагозите бяха написали уникално послание, съобщи директорката Деляна Щерева.

Костюмите са изработени от родителите, от подръчни материали – хартия, кашони, капачки, , найлонови торбички, домакинско фолио и др. „Искахме да покажем на нашите деца, че отпадъците могат да бъдат полезни. Да бъдем герои на рециклирането не само един ден в годината, а и в останалите 364 дни. Посланието, което отправихме е да живеем в чиста околна среда, но това зависи от всички нас“, коментира още Щерева.

Координатор на инициативата в България е сдружението БГ –Бъди активен, а дейностите са част от проекта „Партньорство за красива и чиста България“.

ДГ „Слънце“ с отговорност се включи в тази инициатива , защото е важно да се възпитава у децата съвестно отношение към опазване на природата.

Вирни се горе