Уебинар „Бъдещето на европейските младежки политики“ на 2 юли

 Уебинар „Бъдещето на европейските младежки политики“ на 2 юли

Бюрото на Европейския парламент в България в партньорство с Националния младежки форум (НМФ) Ви кани на уебинар с евродепутати на тема „Бъдещето на европейските младежки политики“ на 2 юли 2020 г., четвъртък, от 17.00 до 18.15 ч. Целта на събитието е да информира публиката какви са плановете за бъдещето на програмата „Еразъм+“ и Гаранцията за младежта в контекста на преговорите за дългосрочния европейски бюджет и да отговори на въпросите на младите хора, свързани с тези теми.

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Асим Адемов (ЕНП), Цветелина Пенкова (С&Д), Петър Витанов (С&Д), Атидже Алиева-Вели (Обнови Европа) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Модератор ще бъде Мая Донева, изпълнителен директор на Фондация „Карин дом“, обучител и лектор по въпросите на активното гражданство.

Образователният сектор беше силно засегнат от кризата с коронавируса в цяла Европа, която наложи затварянето на университети и ограничения в пътуванията. Много от участниците в програма „Еразъм+“ и други младежки програми се сблъскаха с трудности. По време на уебинара зрителите ще научат какво прави Европейският съюз за младите хора, какви са приоритетите на Европейския парламент през новия му мандат в тези сфери и какви са предизвикателствата заради настоящата криза. Те ще имат възможност да задават своите въпроси към участниците предварително.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо на Фейсбук страниците на Бюрото на ЕП в България и НМФ. Изпращайте въпросите си към участниците предварително в платформата slido: https://www.sli.do/ с код #7890 и в събитието във Фейсбук. Ще бъде осигурен и жестов превод.

Очакваме Ви!

Вирни се горе