Удължават мерките срещу COVID-19 у нас

Удължават мерките срещу COVID-19 у нас

WMG logo

Новини Бизнес новини Клюки Спортни новини Доставка на храна Българска фондова борса Онлайн радио Антена Онлайн хранителен магазин

Вход

Новини от България и света, актуална информация 24 часа в денонощието

У нас

По света

Икономика

Коментари

Ритъм

Спорт

Времето

Напиши

Днес

Вчера

Удължават противоепидемичните мерки до 2 ноември

Автор: news.bg

27.10.2022 09:08:11

27.10.2022 09:10:24

Здравеопазване

Противоепидемичните мерки у нас се удължават до 2 ноември. Това стана със заповед на здравния министър.

Изискването за носенето на предпазна маска в болниците и социалните домове остава в сила. Изключение се прави само за децата до 6-годишна възраст. Остава в сила и спазването на физическа дистанция от 1.5 метра при струпване на много хора на едно място.

Всички работодатели, органи по назначаване и ръководства на висши училища трябва да организират редовно проветряване и дезинфекция, недопускане до работните помещения и в помещенията на висшите училища на лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При възможност и по преценка да се организира и дистанционна форма на работния процес (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите трябва да организират дейността си по начин, който осигурява спазването на дистанция най-малко от 1,5 м. между лицата, на които се предоставят съответните услуги. В помещенията и прилежащите към тях площи на открито е нужно да се осигурят дезинфектанти.

Лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

Вирни се горе