Учителите, учителите, те да са живи!

Учителите, учителите, те да са живи!

По повод Международния ден на учителя - 5 октомври, Михал Камбарев, кандидат за кмет на община Смолян от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България", отправя своите най-искрени поздравления към всички учители.

"Уважаеми учители, този празник е от изключителна важност за мен, тъй като съм израснал в семейство на учители. През тези години съм осъзнал огромната роля, която учителите играят във формирането на съзнанието и бъдещето на всяко едно дете.

Вярвам, че това да си учител не е само професия, а е призвание и най-вече - кауза. Вие сте тези, които формирате умове и засявате семената на знанието и мъдростта, които ще растат и дават плодове през целия живот на вашите ученици", споделя Камбарев.

Той подчерта, че отличните резултати на учениците от Смолян, се дължат на труда и ангажимента на учителите, които се грижат не само за предаването на знания, но и за формирането на характер и ценности у своите ученици. Учениците не учат само от учебниците, а от примера на учителите си. Михал Камбарев благодари, че им дават пример с истински ценности, за да станат човеци с голямо Ч.

"Знанието, което вие предоставяте, е инвестиция в бъдещето на нашата страна. Сигурен съм, че не е лесно да си учител, но знайте, че всяка усмивка на ваш ученик, всяко ново постижение и всяка достигната мечта са ваша заслуга и ваш успех", допълва Камбарев.

Той завършва с благодарност за всеотдайността на учителите и вярата им в потенциала на всяко дете, пожела им здраве и вдъхновение в усилията им да формират бъдещето на следващите поколения в Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ПП - ДБ

Вирни се горе