Учители от пет държави гостуваха в Община Девин

Учители от пет държави гостуваха в Община Девин

Учители от Швеция, Италия, Малта,Турция и Полша гостуваха в Община #Девин. Посещението е част от среща по програма „Еразъм +“, домакин на която е Иновативно основно училище „Гео Милев“, с. Грохотно.

Гостите, водени от директорът на училището Фани Василева бяха посрещнати от кмета на общината Здравко Иванов, зам.-кмета Дияна Чаушева, Лили Чаушева – „Главен експерт образование и култура“.

Присъстващите на срещата обсъдиха начина на работа на основните училища, провеждането на обучението на учениците и взаимодействие с местната власт.

Градоначалникът запозна гостите с планираните дейности, по подобряване на средата на обучение за възпитаниците на училището, като подчерта, че Общината се стреми да подпомага развитието на образователната система.

В рамките на проекта, гостите имат разнообразни срещи и посещения на забележителности и културни институции в област Смолян.

Иновативно основно училище „Гео Милев“, е наградено с Етикет за качество по изпълнение на проект " NO SOCIAL EXCLUSION" по програма "Еразъм +" на Европейската комисия. Наградата е резултат на много усилен труд, изпълнени с качество дейности и отчетени резултати, споделят от учебното заведение.

Вирни се горе