Училището в село Късак с план за цялостно почистване на населеното място

Училището в село Късак с план за цялостно почистване на населеното място

Възпитаниците на ОУ"Христо Ботев" – с. Късак, община Доспат дават добър пример, като стартират в акцията за почистване на Общината. Още първия ден след пролетната ваканция учебното заведение разработи план за почистване на района около селото.

Най- малките се насочиха към местността Старата махала и грижливо събираха отпадъците.

Групата на трети и четвърти клас пое маршрута до водопад Късак, където почисти недобросъвестно изхвърлените отпадъци, за да могат туристите, които ще посетят тази уникална природна забележителност, да се наслаждават на чиста природна среда.

Учениците съчетаха полезното с приятното, ката прочетоха приказки от новото попълнение на Горската библиотека. Прогимназиален курс се отправиха към разклона на селото, като почистиха и прилежащите му територии до чешмата на Кьорсолов кидик и хижа Ягода, за да могат всички преминаващи и гости на селото да бъдат посрещнати в чиста и приветлива околна среда. Учениците се обединиха да почистват под мотото: „Струва си да живеем на чисто” защото, за да бъдем пълноценни граждани, трябва да се грижим за природните богатства и опазваме красотите на родината ни. Целта на тези акции е да покаже, че трябва да имаме гражданско съзнание и да пазим нашата планета чиста.

Вирни се горе