Училище в родопско село въведе задължителна физзарядка

Училище в родопско село въведе задължителна физзарядка

От днес всички възпитаници на ОУ,,Пейо Яворов" в с. Гьоврен преминават през задължителна сутрешна физзарядка, преди да започнат учебните занятия

От днес ръководството на Основно училище ,,Пейо Яворов" в с. Гьоврен, общ. Девин въведе задължителна сутрешна физзарядка за своите ученици, като идеята е те да влезнат бодри в час, информира директорът на учебното заведение Ася Имамска, предаде Дарик.

„От днес по моя инициатива, като директор и учител по физическо възпитание и спорт с подкрепата на всеотдайните ми колеги от ОУ,,Пейо Яворов" в с. Гьоврен, въведохме задължителна сутрешна физзарядка – „Да влезнем бодри в час“. Тя стартира на фона на тренировъчна музика в 07:45 ч.с продължителност от 10 минути, като се включиха 60 ученика и всички присъстващи педагогически специалисти“.

Упражненията са изработени от учителите по физическо възпитание и спорт. Те са леки, приятни и ободряващи, а инициативата е приета много добре от учениците, уточнява Имамска. През последните години, ръководството на учебното заведение е положило сериозни усилия за благополучието на учениците и в подобряване на материалната и техническата база в училището, като прави всичко по силите си и за подсигуряване на здравословна среда за обучение, съчетана с новите технологии, уверява ни Имамска.

Близо 50 хил.лв. от училищният бюджет са инвестирани в реновирането на санитарни помещения, трапезария, където се предлага топъл кетъринг и в ремонта на лекарския кабинет, библиотеката е обновена по национална програма, добави още директорът на ОУ,,Пейо Яворов" в с. Гьоврен .

„Във време на таблетна зависимост за нас е изключително важно да мотивираме децата към физическа активност и то не само с въвеждането на физзарядка, а и с многобройните инициативи заложени в спортния ни календар. Ще бъдем удовлетворени и ако учениците ни въвлекат и своите родители към нашата кауза, която е под мотото „Здрави и активни сред чиста околна среда“ .

От своя страна учениците също проявяват активност, като си създали и училищно радио.

Снимка: фейсбук

Вирни се горе