Училищата имат алтернативни графици за изпращане на абитуриентите в Смолян

Училищата имат алтернативни графици за изпращане на абитуриентите в Смолян

Училищата с абитуриенти вече са готови с алтернативни графици за изпращане на зрелостниците и местата, където ще се провеждат баловете. Това сочи справка поискана от община Смолян с цел създаването на организация за нормалното протичане, както на изборния ден , така и на предстоящите балове. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Всички абитуриентски тържества ще се проведат в хотели в Пампорово. Общо 870 са завършващите 12-и клас в областта, сочи РИО на МОН.

СОУ „Св.св. Кирил и Методий” –Смолян официално ще изпраща абитуриентите на 12 май от 12,30 часа в двора на училището. Абитуриентският бал е определен за 25 май в Пампорово. Учениците ще се събират на същата дата в 19.00 часа на площад „Свобода” и ще отпътуват за курорта.

Ръководството на СОУ „Отец Паисий” информира, че ще изпраща завършващите средното си образование на 16 май. Балът ще бъде в Пампорово. От школото все още не са уточнили мястото за събиране и изпращане на завършващите.

Професионалната гимназия по приложни изкуства няма да организира бал. Завършването ще се отбележи заедно с учителите на събиране след защита на дипломните работи, уведомява директорката Симона Савова-Коруева.

Професионалната гимназия по икономика ще изпраща зрелостниците на 25 май. Сборният пункт ще бъде на каскадите на новия център, между 18-19 часа, откъдето ще отпътуват до Пампорово.

Професионалната гимназия по туризъм ще изпраща абитуриентите на 15 май от 11.00 часа пред каскадите на новия център. Абитуриентският бал за възпитаниците на техникума ще се проведе на 26 май в Пампорово.

Гимназията по строителство уведомява общинското ръководство, че абитуриентският бал ще го проведат след 25 май.

ПМГ „Васил Левски” информира, че изпращането на зрелостниците е предвидено за 16 май от 11,30 часа в двора на гимназията. Балът ще бъде на 24 май в Пампорово. Предвижда се тръгването да бъде от площада пред община Смолян в 19.00 часа.

ГПЧЕ „Иван Вазов” ще изпраща абитуриентите на 15 май от 13.00 часа , а балът е в дните 24-25 май в Пампорово. Изпращането на завършващите е от 18.00 часа пред катедрален храм „Св.Висарион Смоленски”.

Професионалната гимназия по техника и технологии ще изпраща учениците си на 15 май, а балът е предвиден за 24 май, но от техникума не са посочили къде ще се проведе паметното събитие за завършващите, но са уточнили, че сборният пункт е пред каскадите.

Вирни се горе