Учениците от с.Чепинци се класираха на трето място на матурата 2019г.

Учениците от с.Чепинци се класираха на трето място на матурата 2019г.

СУ “Христо Ботев” в село Чепинци се класира в челните места в България по най-добри резултати от матурата. 5.66 е средния успех на втората матура, която е по желание. Това го нарежда на трето място след Софийската математическа гимназия и Първата частна математическа гимназия – съответно с успех 5.76 и 5.67. Това съобщи на пресконференция зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Това училище се появява за първи път в класацията, каза Костадинова и уточни, че в него е имало 26-ма зрелостници, като по-голямата част от тях са се явили на втората матура по биология и здравно образование. От 2008 г. това училище има високи резултати по биология и здравно образование, а сегашният му успех се дължи на добрата работа на учителката Даниела Куцева, която е с 23-годишен педагогически стаж, обясни заместник-министър Таня Михайлова. Тя добави, че учителката е направила две пробни матури по биология със зрелостниците от училището.

Резултатите по региони показват, че с най-високи резултати са зрелостниците от София, Варна, Пловдив и Смолян, а на последните места са учениците от Разград, Ямбол, Силистра и Кърджали, сочат данните на МОН.

Вирни се горе