Учениците от ОУ „Иван Вазов“ Смолян отбелязаха по нестандартен начин Световния ден на Земята

Учениците от ОУ „Иван Вазов“ Смолян отбелязаха по нестандартен начин Световния ден на Земята

С магнетично изпълнение на гайди, с пъстър хороводен флашмоб и флаери с призив „Да спасим Земята!“ на четири езика, учениците от ОУ „Иван Вазов“ - Смолян отбелязаха днес Световния ден на Земята.

Видео: https://www.facebook.com/100059997318522/videos/7460359404077644

С тази инициатива, пред църквата „Св. Висарион Смоленски“ те привлякоха вниманието на обществеността и дадоха старт на Вазовата седмица, посветена на 45 години от създаването на училището.

Денят започна с масово вълнуващо рецитиране на Вазовото „Аз съм българче!“ и с тематичен час на класа за живота и творчеството на Патриарха на българската литература, за историята на любимото училище.

Учениците от четвърти „а“ клас с преподаватели Бисерка Димитрова и Цветелина Узунова проведоха иновативни дейности, водени от мисълта „Да опазим майката Земя чиста” и представиха своите интересни проекти по темата по време на иновативен урок. Гости на инициативата бяха Ралица Данчева - ст.експерт за обучението в начален етап в РУО Смолян, Елена Дурева - експерт от РБ „Николай Вранчев“ и Росица Лакудова - директор на училището.

Alterne text

Alteive text

Alternatiext

Alternae text

Любителите на географията от прогимназиален етап показаха пред своите гости - съученици и родители, завидни географски знания. Участие взеха учениците, които се представиха отлично и заеха призови места в общинският и областният кръг на олимпиадата по география. Те с ентусиазъм се включиха във викторината и с лекота се справиха със задачите. Бяха наградени с грамоти от директора на училището.

С инициативата „Пресъздавам Вазов“ в РИМ „Стою Шишков” и със специалното участие и предизвикателството на Адриан Петров от РДТ „Николай Хайтов“, учениците от 7 клас пресъздадоха в рисунки и слово творчеството на Патриарха на българската литература. Сканираха QR код със своите мобилни устройства и решаваха загадки върху творчеството на писателя.

Alternati text

Alternatiext

„Весел старт“ с много щафетни и спортни игри и състезания дадоха начален етап в училището. Спортните зали и площадки се изпълниха с усмивки и ведро настроение, а децата се включиха с голям ентусиазъм и желание за победа. Показаха, че спортът е активност, която сплотява. За участието си в спортните игри и постигнатите успехи всички ученици получиха грамоти.

Alternative txt

Alternativt

"С много инициативи е изпъстрена богатата на събития "Вазова седмица", посветена на 45 години от създаването на ОУ „Иван Вазов“ - Смолян, в които ще се включат ученици, учители и родители", сподели директорът на училището Росица Лакудова.

Подробности във видеото: https://www.facebook.com/100059997318522/videos/1468552590725385

Вирни се горе