Учениците от НУ ”В.Ваклинов” в Доспат са посланици на разделното събиране на отпадъци

Учениците от НУ ”В.Ваклинов” в Доспат са посланици на разделното събиране на отпадъци

Мисията на педагозите в НУ „Вергил Ваклинов” гр.Доспат през годините и до днес е да дават на своите възпитаници най-доброто в учебния процес и възпитанието. Тревожните глобални и световни тенденции, политиката на Община Доспат за разделно събиране на отпадъците в цветните контейнери подтикна ръководството на училището за втора поредна година да направят изложба и празник на тази тема. Уредената от тях изложба с опаковките на предметите от бита – стъклени и пластмасови бутилки, найлонови чантички, кутии, станиол и др., под надслов „И в отпадъка има красота” го показва нагледно.

Малките сръчни ръчички на учениците от първи до четвърти клас, умело насърчавани от учителите си са сътворили интересни, красиви и заслужаващи да се видят предмети – цветя, пана, елхички, снежни човеци, медузи, октоподи, паячета и още много други предмети в часовете по активен отдих и в заниманията по интереси. Заповядайте в залата до НЧ „И.Вазов” – гр.Доспат, за да видите изработеното от децата и докато техните учители ги учат на полезни навици, може и ние да ги последваме и подкрепим като използваме цветните контейнери, приканват от училището.

Изложбата е достъпна за гражданите от 12.12.2011 г. и ще продължи до 23.12.2011 г.

Инициативата на ръководството на училището е подкрепена от Екопак и община Доспат. Празникът в НЧ „Иван Вазов” – гр.Доспат официално е обявен за 14.12.2011г., на който се очакват много гости – кмета на община Доспат г-н Антим Пържанов, зам.кметовете и служители на Общинска администрация – Доспат, г-н Иван Муцевски – началник на РИО – Смолян и експерти от РИО – Смолян, г-жа Олга Гюрова – ръководител направление „Разделно събиране” ЕКОПАК София и експерти от направление „Разделно събиране” ЕКОПАК София – г-н Александър Тодоров и г-н Михаил Корчев, инж. Иван Делчев – управител на ЕКОХИДРО –90 ООД гр. Пазарджик, г-жа Росица Сакалийска – представител на фирмата изпълнител ЕКОХИДРО – 90 ООД гр. Пазарджик, със седалища гр. Девин, г-жа Димчевска – представител на РИОСВ гр. Смолян, съобщи за Smolyannews.com инж.Веселин Калфов.

Вирни се горе