Ученици от Златоград и Девин отиват на Национално състезание по безопасност на движението

Ученици от Златоград и Девин отиват на Национално състезание по безопасност на движението

Ученици от ОУ „Васил Левски“ – #Златоград и СУ „Христо Ботев“ – #Девин ще представят област Смолян на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата. На 14 май ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – #Смолян беше домакин на Областния кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Участие взеха ученици от пет училища от област Смолян, разделени в две възрастови групи – V - VІІ клас и VІІІ – Х клас. След оспорвана надпревара, в първата възрастова група на първо място се класира отборът на ОУ „Васил Левски“ – гр. Златоград. На второ място - отборът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян, на трето – СУ „Христо Ботев“ – Девин, на четвърто - ОУ „Христо Ботев“ – с. Касък.

decata

Във втора възрастова група /VІІІ – Х клас/ надпреварата се води между отборите на СУ „Христо Ботев“ – Девин и СУ „Антим І“ – Златоград“. Победители станаха учениците от Девин. Състезанието се проведе в две части – писмена и практическа. Отборите се състояха от по четирима ученици и бяха оценявани от жури, в чийто състав бяха учители от ОУ „Стою Шишков“ Смолян и ПГТТ „Христо Ботев“ Смолян – специалисти по Безопасност на движението по пътищата.

kolela

Националното състезание по безопасност на движението, на което ще участват отборите, победители в областния кръг, ще се състои в гр. Етрополе от 3 до 5 юни – за учениците V – VІІ клас, и в гр. Попово от 17 до 19 юни - за учениците VІІІ – Х клас.

kolev

Вирни се горе