Участници от Смолян на фестивал за съвременно изкуство в Кърджали

Участници от Смолян на фестивал за съвременно изкуство в Кърджали

НАПИСАНО ОТ ВАС

На 28 юни в Кърджали се състоя Фестивал за съвременно изкуство под надслов „Докосни се до изкуството”. В програмата взеха участие съвременни творци, които демонстрираха своите умения в цветно украсената лятна градина на града.

Състояха се различни художествени ателиета, а на специално изградената и декорирана сцена в парка се проведе и концертна програма, в която взеха участие артбалет към читалище „Обединение 1913”, деца от Ресурсния център със специални образователни потребности, Вокална група „Ро-войс” към НЧ „Христо Ботев – 1871” в Смолян с ръководител Кристина Владимирова, както и представители на Националния дворец на децата в София. Черешката на концертната програма бе група Deep Zone Project с вокалистката Надя. Те радваха малките и големите зрители през целия ден на фестивала, който започна в 11 часа и продължи 6 часа. Вокална група „Ро-войс” се представи с хитови поп песни на български и английски език.

Целта на фестивала е да засили иновативните културни събития в определени региони на страната, да разнообрази обикновения календар на жителите в града и да засили ролята на съвременната култура сред младежите.

Радваме се, че и ВГ „Ро-войс” се включи в програмата на фестивала и стана част от нещо различно, цветно, арт.

Кристина Владимирова

Вирни се горе