Участници от пет държави се включват в "Чепеларски търкала" 2022

Участници от пет държави се включват в "Чепеларски търкала" 2022

Близо 100 участници от България, Германия, Англия и Франция са направили заявки да се включат тази събота и неделя в петото издание на състезанието по планинско бягане и планинско колоездене „Чепеларски Търкала 2022“, съобщи организаторът на проявата Теодора Пенчева. Тя посочи, че надпреварата носи точки и е квалификация за авторитетно състезание във Франция и именно това е една от причините, на която се дължи международния интерес към проявата у нас.

Състезанието се състои от общо четири различни търкала с различна посока и с приблизителна дължина от 20 км всяко. Началото и краят на всяко търкало се намират на централния площад „Олимпийски“. Общата дължина на състезанието е 86 км., с положителна денивелация от 2950 м.

Всеки участник сам избира колко от общо четирите търкала ще измине. Дисциплините, които включва са планинско бягане, планинско колоездене и планинско колоездене с електрически байк, предаде БТА.

В същите дни в Европейския град на спорта за 2022 година - Чепаларе, се провежда и състезание по летен биатлон за купа „Рожен-Чепеларе 2016“. То ще се провежда при хотел „Борика“ и е част от Националния календар на Българската федерация по биатлон. Участват 10 отбора от цялата страна. От 8 до 12 и от 12 до14 години са двете възрастови групи. Програмата за купа „Рожен-Чепеларе 2016“ включва дисциплините спринт - на 27 август и индивидуално - на 28-ми август.

Вирни се горе