ТВОРЧЕСКИ, ИНТЕРЕСЕН И ЗАБАВЕН БЕ ЛЕТНИЯТ АРТ ФЕСТИВАЛ “ПРАЗНИК НА ЦВЕТОВЕТЕ"

ТВОРЧЕСКИ, ИНТЕРЕСЕН И ЗАБАВЕН БЕ ЛЕТНИЯТ АРТ ФЕСТИВАЛ “ПРАЗНИК НА ЦВЕТОВЕТЕ"

Община Смолян, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните съвместно с РИМ ,,Стою Шишков“, Регионалната библиотека ,,Николай Вранчев" и Художествената галерия -Смолян организираха за деца и възрастни незабравимо преживяване – Летен арт фестивал “Празник на цветовете". Това съобщи председателят на МКБППМН Сийка Алексиева.

На участниците в събитието се предостави възможност да преживеят емоции, като участват в арттерапевтична работилница, да придобият умения за техники със справяне на стреса. Арттерапевтичните работилници се проведоха от психолозите Елена Бончева, Павлина Красина, художника Борис Кисьов и йога инструктора Гергана Льолева.

За всички, които искаха да научат интересни и полезни съвети бе обособен кът за Бахова терапия за деца и възрастни с терапевт Миряна Хаджиева .

За тези, които искаха да изработят сувенир, картина или да създадат нещо, което да им остане за спомен от фестивала се организираха ателиета – „Цветно камъче“, „Бурканче за съкровища“, Работилница за изработка на картина от вълна- „Моето цветно лице и цветни мандали“ с водещи Ани Булгурова и Сийка Алексиева.

Фестивалът завърши с ритми от Родопите, с водещ Красимира Койчева.

Организаторите благодарят на участниците във фестивала, като се надяват да са се докоснали и преживели красиви и цветни емоции.

Вирни се горе