Турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков ще се състои в Смолян

Турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков ще се състои в Смолян

Отново Смолян ще бъде домакин на турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков, съобщи личният му треньор Костадин Грозданов. Мероприятието ще се проведе на 9 септември (събота) от 14:00 часа в Спортната зала в областния град, която носи името на шампиона. В надпреварата ще участват отбори - момичета и момчета от Хасково, Сопот, Асеновград, Русе, Варна и Смолян. Организатори са община Смолян и Спортен клуб по вдигане на тежести "Родопа-Смолян”.

Очаква се събитието да бъде уважено от доста бивши съотборници на Чолаков от родният му клуб, както и от националния отбор, треньори, близки, роднини и приятели.

На 20 август т.г. се навършиха шест тъжни години от кончината на единственият български щангист с медал от олимпийските игри в тежка категория, предаде Дарик.

То е вицесветовен шампион във Ванкувър, Канада и европейски шампион в Киев, Украйна. Бил е още национален състезател на Азербайджан, с който тим пътува за Олимпиадата в Лондон, Англия през 2012 година, но заради тежка травма не успя да участва.

След края на състезателната си кариера Величко става треньор в клуба по вдигане на тежести в областния град.

Той бе почетен гражданин на Смолян и Неделино.

Вирни се горе