Туристи превземат Широка лъка за Коледа и Нова година

Туристи превземат Широка лъка за Коледа и Нова година

Макар че празниците все още са далеч, от смолянското село Широка лъка се похвалиха с почти сто процентова заетост на легловата база. Селото привлича туристи със запазената старинна архитектура. Гостите са предимно от вътрешността на страната, но не липсват и чужденци, съобщи БНТ.

В село Широка лъка се предлагат общо 280 места за настаняване, които са в различен ценови диапазон – от 20-25 лв. в семейните къщи за гости до 90-100 лв. в луксозен хотел.

“Пакетните цени, които сме сформирали са от 3, 5 до 7 нощувки, като цените са много нормални за това, което този комплекс предлага като лукс, като комфорт, като качество и обслужване”, каза Сийка Костадинова – управител на хотел.

И ако някои от туристите са привлечени от възможността да карат ски, то други предпочитат семейната атмосфера на къщите за гости.

“Ако евентуално искат нещо родопско им се предлага и им се приготвя, нали ако искат. Иначе хората си пазаруват в магазина, идват тука, готвят си”, заяви в ефира на националната телевизия Надежда Стайкова – управител на къща за гости.

За Нова година домакините от Широка лъка подготвят приятни изненади за гостите си. Кметът на населеното място Васил Седянков заяви, че пред читалището ще бъде запален голям огън. "Изнасяме на четири-пет места маси. Жените правят сарми, баници, пити, мезета и всички могат да опитат, и широколъчани и гости. По чаша вино. От 11.30 часа палим огъня, до към два часа хората се веселят на площада”. Трапезата е безплатна и така дори тези, които по-скромно посрещат празника, могат да се присъединят към новогодишното веселие.

Вирни се горе