Цветница е обаятелен празник за децата

 Цветница е обаятелен празник за децата

От години наред на Цветница отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян създава привлекателен празник на децата, като ги въвежда в преживяването „Свето Причастие“. На днешния красив цветен празник присъстваха децата от двете групи към Неделното училище в храма – малките и групата на учениците от 5 до 10 клас. Някои от големите участваха в предишния ден при връзването на букетчетата от върбички и здравец.

По време на светата Литургия децата, доведени от родителите си, с интерес наблюдаваха какво се случва. Малките се опитваха да са мирни и да внимават, защото вече знаят, че Божето е с тях, а големите за пореден път преживяваха вълнението да приемат небесния хляб и питието, които са „любов нетленна и живот вечен в Христа“.

Отец Васил даде свето Причастие и на всички деца от града, въведени на празника днес в храма. Подарени бяха от името на църквата книжките „Кратък буквар на Православната вяра“, а после всички получиха осветени от отеца върбички за здраве и благоденствие.

Росица Примовска

Вирни се горе