Цветелина Пенкова и Емил Хумчев, БСП за България:„Ние сме единствената партия, която не е излъгала избирателите си"

Цветелина Пенкова и Емил Хумчев, БСП за България:„Ние сме единствената партия, която не е излъгала избирателите си"

Само с общи действия и съвместна политика на представителите ни в Народното събрание и Европейския парламент може да постигаме реални добри резултати за България. Това заявиха кандидатите на БСП за България за член на Европейския парламент – Цветелина Пенкова и водачът на листата за народни представители – Емил Хумчев на среща- дискусия с жителите на община Девин. На форума присъстваха кметът на община Девин Здравко Иванов и заместник кметът Диана Чаушева.

„Апатията, която е обзела жителите на Смолянска област е огромна. Можем да направим много за региона, но без вашата подкрепа няма да можем да се справим“, заяви Емил Хумчев. Той заяви, че хората, които са изградили тази област и са учили цели поколения трябва да имат стабилно представителство в Народното събрание и Европейския парламент. Ние сме единствената партия, която не е излъгала избирателите си. И има ясна програма и визия за развитие на страната и се бореше да се отстояват позициите на народа. Защото за два мандата нищо не се е променило за хората в Смолянска област. Нещо ако се успява е на парче, но тук трябва дългосрочна политика за развитие и хора, които да поставят проблемите на висок глас и кметовете да има на кого да се опрат. Най-бедният, най-застаряващият район трябва да има социалистическо представителство, а последните избори избираме четирима десни депутата, които нищо не са направили, нямат и програма“, заяви Хумчев. Той посочи като примери свлачището при Тикале, разрушените участъци по пътя Смолян – Девин, Тешел – Триград, Смолян – Рудозем и редица други.

Хумчев заяви, че и негласуването означава абсолютно нищо да не се случи отново. Той разказа подборно за програмата на БСП за развитие на държавата и областта като акцентира на това, че ако бъде избран ще работи за създаването на фонд за Родопите, Странджа Сакар и Северозапада, които са в отчайващо положение, болниците да не са търговски дружества и работа в тясна връзка с кметовете на общини. Приоритет като цяло са повече пари за социални дейности, справедливо преизчисление на пенсиите, безплатни лекарства за деца до 14 години и редица други. Той посочи, че като областен управител и ръководството на БСП са се борили като лъвове да променят ситуацията в земеделието и горите, но за съжаление след като падна правителството всичко се върнало обратно.И заключи: „Няма да пропусна и образованието, ние живеем в труден район и с умни деца, и трябва да подкрепяме по всякакъв начин образование.Ако бъда избран за народен представител ще се боря със зъби и нокти децата ни да бъдат с най-модерните образователни условия“.

Той представи пред девинчани листата на БСП за България за народни представители, като заяви отново, че само екипно може да се извоюват тези политики.

В словото си към жителите на Девин Цветелина Пенкова от своя страна заяви, че е изключително важно да се гласува на 9 юни както за народни представители, така и за членове на Европейския парламент (ЕП), като свързаността на двата избора и значението на този двоен избор дава възможност да имаме можещи, кадърни, мотивирани и работещи хора както в НС, така и в ЕП.

„Хора, които си вършат работата с достойнство и отговорност, защото голяма част от законите, които разглеждаме тук, в Народното събрание, се задават от рамката, която е приета в Европа. И за да може да бъдат приложими и полезни за нашата индустрия преди това ние трябва да свършим доста работа. Над 70% от законите, които се разглеждат в Народното събрание са базирани на европейски законодателства. Горда съм, че имах възможността да представлявам БСП в последните пет години в Европейския парламент, защото ние останахме единствената партия, която не излъга, не измени, не подведе своите съмишленици и избиратели. Ние не се оставихме да бъдем подмамени, да лъгани и да ставаме част от безпринципни сглобки. И това трябва да ни дава едно самочувствие, когато говорим и за предстоящите избори, защото наистина сме различни“, каза Пенкова.

Тя заяви, че Европа, европейските институции, са допуснали много грешки последните години. „Европа трябваше да бъде гарант за мир, това е основата на която е изграден Европейския съюз. Неговите лидери бяха длъжни да използват всички канали на дипломацията, за да не се намираме в момента в състояние на военен конфликт на европейския континент. Липсваше лидерство, липсваше воля, политиката на Европа тръгна в посока, като че ли някой реши че с безкрайни санкции, с необмислено поведение, с крайни действия ще направим нещо, а в същото време ние навредихме на българите, германците, французите, ние навредихме на европейското общество с много от решенията, които бяха взети. За първи път от десетилетия насам се видя една огромна разлика в политическите решения и това, което обществото мислеше за правилно. Последното три години, където и да имаше парламентарни избори в европейска държава, правителствата бяха сменени, с изключение на Испания, където социалистите много трудно успяха да се преборят да спечелят изборите“, каза Пенкова.

Според нея, това е ясна оценка за политиките на Европа в последните три години, тоест че не ги одобрява. Но за жалост част от европейските лидери все още не го осъзнават, което е грешка, за която те ще платят, заяви Пенкова.

Тя увери множеството че социалистите в Европа няма да се откажат и ще продължат борбата за мир, докато не бъде постигнат. Защото единствения изход от ситуацията в момента са преговори, за да спрат да се дават невинни жертви от двете страни всеки ден.

Пенкова коментира, че няма място и причина да продължава да се работи за чужди интереси, привнесени отвън в Европа, но не бива да се допуска и другата крайност, която в момента има подем – на крайната десница. „И това е отговорност и битката, която ние, хората с ляво мислене трябва да поведем. Има сериозни, притеснителни, крайно десни тенденции в много държави, което е опасно за Европа“, каза досегашният евродепутат.

Тя заяви, че може да сме горди с отстояването на основополагащи политики в последните години от представителите ни в ЕП. Тя говори по темата за енергетиката като заяви, че основен приоритет на БСП винаги е бил защита на ядрената енергетика, за да може домакинствата да плащат ниски сметки за ток и индустрията и производствата да работят. „Три десетилетия беше тема табу, стигматизирана в европейските институции, заради решенията на Германия да се откаже от ядрените си мощности. Явно трябваше глобална пандемия и война, за да се осъзнаят някои държави, че това е стратегически важна технология за Европа, която трябва да развиваме. Успехът, който постигнахме, в тази посока е с усилията на моят екип, За първи път Европейския парламент имаше група за подкрепа за ядрената енергия, която създадох с колеги от Франция и Финландия, и по тази причина ядрената енергетика най-накрая е призната за стратегическа, зелена технология, което означава че сектора има бъдеще и ще се развива. Огромен успех с ключова роля на България“, подчерта Пенкова. И посочи, че е много важна връзката на всичко това с хората, които се избират да народни представители в Народното събрание. Тъй като когато се налага мнение, че има началници от Брюксел се подвеждат хората, тъй като всички тези политики могат да се водят от представителите ни в НС.

Тя разказа, как от Брюксел са ни питали защо не довършваме АЕЦ Белене, при все че се представя в България, че някой от Европа ни забранява. И заяви, че никой там няма интерес България да не е добре, заяви Пенкова.

Тя говори и по темата за доходите, като посочи че и тук има грешка в Европа, като се изнесли производствата извън стария континент. И сега ще се връщат фабриките и производствата в Европа. Технологии и производства влизат в определен списък и ще се финансират с европейски средства, където също е защитен българския интерес. Зададена е рамката и е подсигурено финансирането, но сега е важно какви хора ще продължат тази политика като успешна ще е съвместната работа на европейско и национално ниво.

Гласувайте с № 24 в бюлетините за народни представители и членове на Европейски парламент!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Alternativext

Вирни се горе