Цветелина Бориславова: Пампорово ликува от това, че е домакин на такова важно международно събитие от световен мащаб

Цветелина Бориславова: Пампорово ликува от това, че е домакин на такова важно международно събитие от световен мащаб

Пампорово ликува от това, че е домакин на такова важно международно събитие от световен мащаб. Това каза на пресконференция мажоритарният собственик на "Пампорово“ АД Цветелина Бориславова. "Това е поредното подобно събитие при нас, което означава, че успяваме да постигнем достатъчно ниво на подготовка като организация и писти и ние да бъдем предпочитан и желан домакин. България тази година трябва да е изключително щастлива, защото ще имаме две световни купи, които ще се състоят в България, едно от състезанията ще бъде в Банско. Това е един огромен успех, цяла зима ще се говори за България. Изключително важно е това да се отбележи от всички, защото е много голямо постижение не само в спорта, но и за туризма на България“, посочи Бориславова.

В брифинга днес участваха Радослав Янков – носител на Кристалния глобус от 2016 г., Цеко Минев, президент на БФС, Георги Бобев, вицепрезидент на БФС, Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик на "Пампорово“ АД, Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово“ АД, Виктор Гичев, директор на стартовете за СК в Пампорово, Боран Хаджиев, кмет на Чепеларе, Николай Мелемов, кмет на Смолян и Захари Сираков, областен управител на Смолян.

"Сбъднахме мечтата на Радослав Янков в Пампорово да се проведат стартовете на Световната купа по сноуборд. Събитието съвпада със 100-годишнината на Българската федерация по ски, която организира такова събитие за четвърти път. С опита, който имаме и подкрепата на Пампорово АД, съм уверен, че България е на най-високите световни стандарти. Вършим си работата перфектно, всички искат да се състезават в България. Това е най-високото ниво на състезание и голяма реклама за България. Да уважат Радо тук са дошли близо 100 състезатели от целия свят, сред които са актуалните олимпийски и световни шампиони в алпийския сноуборд. Пожелавам на всички състезатели успешни стартове“, каза Цеко Минев.

"Благодаря на федерацията по ски, на която е дадено доверието, за да бъде проведена за пореден път Световна купа в България. Една моя мечта се сбъдна. В родното ми място да се състезавам, пред родна публика, и да съберем световния елит тук, да ми дойдат на гости при мен. Сигурен съм че пистата е на световно ниво, надявам се да станат две хубави състезания“, каза Радослав Янков, който е родом от Чепеларе.

Кметовете на Чепеларе и Смолян Борян Хаджиев и Николай Мелемов и областният управител Захари Сираков пожелаха успех на всички и изразиха надежди, родопчани да видят успехите на пистата на Радо Янков и да го подкрепят.

Изпълнителният директор на "Пампорово“ АД Мариян Беляков заяви, че организацията на събитието е изненадала дори тях. "Такива състезания костват седемцифрени суми. Държавата ни помага, но не може да покрие целия разход тук и в Банско за такива състезания. Каквато и да е финалната подкрепа от страна от държавата, при всички положения ще трябва да дотираме и ние, и Банско. Прекъснали сме всички туристически програми, тъй като за подготовката сме ангажирали изключително голяма леглова база, разходът ще бъде ясен след края на състезанието“, каза Беляков.

Церемонията по откриването на Световната купа по сноуборд в Пампорово е тази вечер в 18,00 ч в зала "Родопи“ на хотел "Перелик“. Веднага след нея от 18,30 ч е и тегленето на жребия за топ състезателите. В събота и неделя ще се проведат 2 паралелни слалома при мъжете и жените. Квалификациите и в двата дни са от 9,00 ч, а финалите от 13,00 ч.

Видео тук

Alternaive text

Alternativtext

Снимки: Даниел Георгиев

Вирни се горе