Цветан Цветанов очаква българите да се върнат от чужбина

Цветан Цветанов очаква българите да се върнат от чужбина

„Аз съм убеден, че българите ще се върнат от чужбина“, заяви днес на празника на община Баните и на минералната вода председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„България има висок икономически растеж, а когато сме единни ще можем да постигаме повече и ще може да осигуряваме повече възможности за професионална реализация на всеки наш сънародник“, каза Цветанов, цитиран от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той благодари на местните жители за тяхната търпимост, защото празникът на Баните за първи път не се провежда на площада, а пред санаториума. Причината за това е, че консорциумът, на който е възложено обновяването на центъра, не се справи в определените по договор срокове.

„Заставайки пред вас, имаме големи неудобства, че днешният празник го правим тук. Миналата година общината с две постановления на Министерския съвет получи 1 млн. лева, за да може Баните да привлича както инвеститори, така и гостите й да се чувстват прекрасно, идвайки тук“, каза Цветанов. Той призова местната администрация, Общинския съвет, кмета и областния управител да бъдат взискателни към фирмите, които изпълняват възложените проекти.

Цветанов похвали „невероятните и трудолюбиви хора“ н Баните и пое ангажимент да „продължим да помагаме“.

По думите му доказателство за това са успехите на д-р Станимир Сираков, който днес бе обявен за почетен жител на Баните заради постигнатите от него огромни успехи в сферата на здравеопазването и който е носител на медицински „Оскар“.

Цветанов съобщи, че предстои скоро да бъде подписан договор между община Баните и ДФ „Земеделие“ за проект на стойност 5 млн. лв. за водопреносната мрежа.

Той поздрави жителите и гостите на община Баните и с днешния празник на българската армия.

Вирни се горе