Център за изкуства „За Родопите“ с вълнуващо турне в Канада

Център за изкуства „За Родопите“ с вълнуващо турне в Канада

По покана на Театър „Отражение“ от Торонто, режисьорът Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева представиха своя спектакъл „Концертът“ в Канада през м. декември 2021 г. Представлението беше предназначено за българската общност от Торонто и Онтарио и премина изключително вълнуващо. Публиката дълго аплодира българските артисти, а представлението спонтанно премина в един празник на българския дух с много песни и хора. Аудиторията не напускаше залата часове след спектакъла, търсейки контакт с гостите от България. По думите на домакините това е първият български гастрол, който се осъществява в Канада от две години насам.

Канада е третата страна, в която Център за изкуства „За Родопите“ представя своя завладяващ спектакъл, създаден по едни от най-хубавите български народни песни. През 2020 г той беше представен на фестивал в Малмьо, Швеция, а през септември 2021 г по покана на Българския културен институт се осъществи гостуване в Берлин. „Концертът“ беше част от официалната програма на „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“.

Като следствие на гостуването режисьорът Петър Тодоров получи покана да реализира своя постановка в Театър „Отражение“ в Торонто през сезон 2022-23 г.

Вирни се горе