Църквата „Успение на Пресвета Богородица” в к.к. Пампорово чества храмовия си празник

Църквата „Успение на Пресвета Богородица” в к.к. Пампорово чества храмовия си празник

С архиерейска св. Литургия, на 15 август, църквата „Успение на Пресвета Богородица” в к.к. Пампорово чества храмовия си празник. Множество боголюбиви християни, отблизо и отдалеч, се събраха в храма, за да отдадат почит на Божията Майка, света Богородица,която целият свят я нарича „Майка на Църквата, Майка на християните, Майка на всекиго едного от нас”.

Празничното богослужение възглави Негово Преосвещенство Смоленски епископ Висарион, викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. Заедно с него съслужиха: свещеноиконом Запрян Шиков, секретар на Архиерейското наместничество и предстоятел на храма и свещеник Васил Маджаров.

pampo

С искрена духовна радост миряните съучастваха в богослужбата и отправяха молитва към Владичицата на света.Всеки бе дошъл на празника със светла надежда да получи подкрепа от Преславната. Църковните песнопения украсиха св. Литургия, атмосферата в храма бе въодушевена и богомолният народ с една уста и с едно сърце изповяда Символа на нашата вяра и каза Господнята молитва „Отче наш”.В края на св. Евхаристия, дядо владика причасти тези, които се бяха подготвили за Св. Тайни Христови с пост и молитва.

Празникът бе украсен и с всехвалното слово на епископ Висарион: „Пресвета Богородица е извор на светлина, врата за вечния живот, неизтощима река на милосърдие, неизчерпаемо море на духовни богатства и спасителни чудеса, от всички възпявана, всеблага, бездна на човеколюбие, мост към небето, съкровище на чистотата, усърдна молитвеница за всички молещи й се.

Пресвета Богородице, помагай ни!”

Духовното събитие завърши с водосвет, петохлебие и гръмко многолетствие.

pamporovo

Вирни се горе