Трима досегашни депутати от Смолянска област продължават и в 48-то Народно събрание

Трима досегашни депутати от Смолянска област продължават и в 48-то Народно събрание

Трима от досегашните народни представители от 22-и МИР - Смолян отново са избрани за депутати. За пореден мандат в 48-то НС продължават Хайри Садъков (ДПС), Михал Камбарев (ПП) и Красимир Събев (ГЕРБ). Новото име сред 4-те народни представители от Смолянска област е Анджей Джандев от ДПС. Районът ще бъде представен в парламента с 2-ма депутати от ДПС и по един от ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“.

Хайри Садъков (51 г.) е от Мадан, магистър по икономика. Народен представител е от 44, 45, 46 и 47-то НС. Бивш председател е на Общинския съвет в Мадан, предаде БТА.

Вторият депутат от ДПС Анджей Джандев (26 г.) е електроинженер, завършил е Техническия университет в София. Председател е на общинската организация на ДПС в Златоград. Професионално е ангажиран с темите енергийна независимост, навлизането на водородната енергия и екологията. Владее английски език.

Михал Камбарев е депутат за втори мандат. Преди да се ангажира с политика, е управлявал IT компания в областта на недвижимите имоти. Завършил е „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет, както и интензивна бизнес програма в колежа „Бабсън“ в Бостън. Бил е член на борда на директорите на Асоциация на българските лидери и предприемачи. В 47-то НС бе председател на антикорупционната парламентарна комисия.

Д-р Красимир Събев (54 г.)е лекар, началник на интензивното отделение ОАИЛ в МБАЛ – Смолян. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Той не е прекъсвал медицинската си практика и работата като лекар при досегашните два мандата в парламента. Бивш заместник – директор на МБАЛ – Смолян.

Вирни се горе