Три сигнала за запалени комини са получени за денонощие в Смолянско

Три сигнала за запалени комини са получени за денонощие в Смолянско

Три сигнала за запалени комини са получени за денонощие в Смолянско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Горя комин на къща на ул. „Славееви гори“ в гр. Смолян на 02 декември в 15:51 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Смолян. Няма нанесени щети.

Сигнал за запален комин на гатерен цех в района на с. Бостина, е получен на 03 декември в 12:55 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Смолян. Няма нанесени щети. Спасени са две сгради, намиращи се в непосредствена близост.

Комин на къща горя и на ул. „Ген. Черевин“ в гр. Чепеларе на 03 декември в 17:58 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Чепеларе. Няма нанесени щети. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост.

За един по-спокоен отоплителен сезон, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян Ви напомня, за почистване на комини, димоотводни тръби и печки от сажди и отлагания. Комините са важен и неразделен елемент за правилното действие на печките. Необходимо е те да бъдат почиствани периодично и при нужда по-често от нагар и сажди, като същото се извършва само по механичен път. Използването на отоплителни уреди на твърдо гориво е широко застъпено в повечето домакинства в нашия град. Всяко подценяване на пожарната безопасност при експлоатацията на печките на твърдо гориво /дърва, въглища и пелети/ може да предизвика пожар.

Вирни се горе