Три ПТП-та с четирима ранени за два дни в смолянско

Три ПТП-та с четирима ранени за два дни в смолянско

На 02.07.2021 г. около 19.30 ч. на път II-86 /гр. Пловдив-гр. Смолян/ е настъпило ПТП между лек автомобил “Фиат Пунто”, управляван от 73 – годишен мъж от Стара Загора, който излизайки от крайпътен имот регулиран със знак “В2”, не осигурява предимство на лек автомобил “Мерцедес С180“, управляван от 54 – годишен мъж от с. Средногорци. Вследствие на ПТП –то, е пострадал водача отнел предимство, който е с оплаквания и болки в областта на врата и пътничката в автомобила 72 – годишна, която е с разкъсано контузна рана на главата и с оплаквания и болки във врата. На лицата е оказана медицинска помощ и са транспортирани в УМБАЛ "Свети Георги” гр. Пловдив за допълнителни изследвания, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

На 03.07.2021г.около 15.50 ч. на път III-866 /гр. Смолян -гр. Девин/е настъпило ПТП с мотоциклет “Харлей Дейвидсън”, управляван от 65 – годишен мъж от гр. Банкя, който на ляв завой се удря в декоративна бетонена ограда, изгубва контрол над МПС-то и пада на пътя. Вследствие на инцидента е ранен водача, оказана му е първоначална медицинска помощ от екип на ФСМП – Девин, след което незабавно е бил транспортиран за МБАЛ “Д-р Братан Шукеров” гр. Смолян, след рентгенова снимка са установени счупени ключица, вратен прешлен и ребра. Лицето е транспортирано по спешност в болница “София-Мед” гр. София. Предполагаема причина за произшествието е, несъобразена скорост с релефа на пътя. Местопроизшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

На 03.07.2021 г. около 17.50 часа по път III-866 /гр. Девин – гр. Смолян/, е възникнало ПТП с мотоциклет “Бмв“ с румънска регистрация, управляван от 61 – годишен израелски гражданин Yochai Hochman. Поради несъобразена скорост с пътните условия, водачът изгубва контрол над МПС -то и пада на пътя, при което са причинени материални щети по мотоциклета и е леко ранен мотоциклетистът, с контузна рана под ляво коляно. Оказана му е първоначална медицинска помощ от екип на ФСМП – Девин и е транспортиран за МБАЛ "Д-р Братан Шукеров” гр. Смолян, където след рентгенова снимка е освободен за домашно лечение.

Вирни се горе