Три премиери през октомври в РДТ

Три премиери през октомври в РДТ

Родопският драматичен театър „ Николай Хайтов“ ще зарадва своята публика с три премиери през октомври.

На 14 октомври от 19.00 часа не пропускайте „Почти божествена комедия“.

За първи път ще имате възможност, с един билет да гледате не една, не две, а цели три пиеси, обединени от обща идея.

Автор и режисьор е Волен Митев. Участват Искра Йосифова, Румен Бечев и Волен Митев.

На 16 октомври от 19.00 часа е втората премиера - „Бившата мис на малкия град“ от Мартин Макдона. Къде е границата между реалността и илюзията? Дали е истина, че единственият сигурен път за бягство от себе си е дълбоко в самия себе си? Къде свършва болката от съществуването, за да започне екстазът на делюзията? Възможно ли е въобще да бъде отрязана пъпната връв между човекът пред огледалото и образа му в него? А, има ли огледало изобщо или то също е сладка измама, която само приспива ужаса от уединение с противоположното, което ни изяжда и докарва до лудост?

“Бившата мис на малкия град” е спектакъл-търсене, неистово преследване на отговорите на всички тези въпроси, зададени от гласовете на неспокойството и страха.

Късче интензивен живот, чиято експлозивна сила и екстремна сетивност са сякаш есенцията на времето, в което сме орисани да съществуваме. Предизвикателство, изпит, на който да подложим сетивата си и способността си за съчувственост, която ни е толкова нужна в съвременния ад на оцеляване и бягство от болката.

Режисьор е Стайко Мурджев. Сценографията е дело на Петя Караджова, хореографията на Марияна Йотова. Превод - Мариана Екимова-Мелнишка

Участват актьорите Емилия Ованесян, Божана Мановска, Мариан Бозуков, Васил Читанов.

Второто представление на „Бившата мис на малкия град“ ще бъде на 18 октомври от 19.00 часа.

teatyr

Третата премиера е на спектакъла „Заливът“ от Ги Фоаси на 27 октомври от 19.00 часа. Режисьор е Емилия Ованесян. Участват Ива Кирова и Анастас Жайгаров.

Очакваме Ви!

Елате на театър!

Вирни се горе