Три пожара гасиха през почивните дни огнеборците

Три пожара гасиха през почивните дни огнеборците

На 01.09.2023 г. в 18:04 ч. на тел. 112 е получено съобщение за наличие на черен пушек в близост до борова гора в района на с. Рибница, общ. Рудозем. Незабавно на място е изпратен екип на РСПБЗН-Рудозем, като на място огнеборците установили огнище, в което се изгаряли отпадъци. Площта на засегнатото място е около 5 кв.м.. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Рудозем. Няма унищожено имущество, спасени са около 50 дка смесена гора, намираща се в непосредствена близост.

На 03.09.2023 г. в 16:39 часа на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви на площ около 300 дка и стопанска постройка, намиращи се в местността „Учешките“, землище на с.Бръщен. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън - изгаряне на растителни отпадъци или хвърлена не загасена цигара. Пламъците са унищожили стопанска постройка с площ около 120 кв.м. и 1 куб.м. дървен материал. Спасени са 500 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано в 21:50 часа от от три екипа на РСПБЗН – Доспат.

На същата дата в 13:39 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви в гр. Девин на ул. „Цветан Зангов“. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са обхванали площ около 10 кв.м., като няма унижено имущество. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано в 14:05 часа от един екип на РСПБЗН – Девин.

Вирни се горе