Три пожара гасиха огнеборците за денонощие

Три пожара гасиха огнеборците за денонощие

На 28.08.2023г. в 12.51ч. е получено съобщение за горски пожар в м. Буково, над с. Хвойна, общ. Чепеларе. Предполагаемата причина за възникване на пожара е незагасена цигара. Към настоящия момент пожарогасенето продължава и се извършва от три противопожарни автомобила с 16 огнеборци. В гасенето участват три джипа на ТП ДГС Хвойна, които са пригодени за пожарогасене и една верижна машина. Днес отново се включи летателна техника – два хеликоптера от Авиобаза Крумово продължават да се борят със стихията. Около 40 човека от гасачески групи, 20 доброволци и 10 жители на близките села се борят с пламъците в настоящия момент. Пожарът вече е на площ над 500 дка, като фронта е в посока юг – югоизток към с. Студенец. В западна посока огънят е локализиран. На мястото на възникване на пожара е извършен оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена прокуратурата.

На 28.08.2023г., в 09:30 ч. е получено съобщение за пожар в сухи треви в м. Падала, над с. Левочево, общ. Смолян. Предполагаемата причина за възникване на пожара е природно явление – мълния. Пожарът е ликвидиран от екип на РСПБЗН Смолян.

На 29.08.2023г. в 06:17 ч. на тел.112 е получен сигнал за възникнал пожар в горски масив в местността „Келева чука“, землище на с. Момчиловци. Пламъците са обхванали около 2 дка. Пожагосенето е осъществено от екип на РЗПБЗН-Смолян. Причината за произшествието е в процес на изясняване.

Вирни се горе