Три пътнотранспортни произшествия са възникнали през изминалото денонощие

Три пътнотранспортни произшествия са възникнали през изминалото денонощие

През изминалото денонощие са настъпили три пътнотранспортни произшествия. Вероятна причина за инцидентите е несъобразена с пътните условия скорост /заснежена и хлъзгава пътна настилка/.

На 03.04.2022г. в 17.10 часа, на около 2 км след Чепеларе в посока Асеновград е възникнало птп с лек автомобил “Мазда сх5”, управляван от 44-годишен мъж от гр. Казънлък. На остра лява крива водачът губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска последователно в товарен автомобил “Мерцедес Спринтер” и в лек автомобил “Мазда 6”. При произшествието е ранена 67-годишна пътничка от лекия автомобил “Мазда 6”. Жената е транспортирана за преглед в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ с фрактура на лявата раменна кост и е оставена за допълнително наблюдение.

Днес, около 6.25 часа на главен път на 5 км. след к.к. Пампорово посока Чепеларе е самокатастрофирал лек автомобил „Фиат“. При инцидента няма пострадали. Малко по-късно около 08.57 часа на тел. 112 е получен сигнал за птп на главен път Смолян-Стойките. Леко ранен е управлявалият автомобила – 57-годишен девинчанин. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ с разкъсно-контузна рана в областта на главата и е оставен за допълнителни изследвания.

На местопроизшествията са извършени огледи и е взето отношение по Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе