Три метрова скулптура на Орфей ще радва жителите и гостите на Триград

Три метрова скулптура на Орфей ще радва жителите и гостите на Триград

По инициатива на местното население на с. Триград и с помощта на областната структура на "Има такъв народ" - Смолян, Родопчани ще могат да се радват на внушителна скулптура на Орфей.

От години родолюбиви жители имат идеи за развитие и подпомагане на туризма в региона, чрез подобни проекти и инициативи.

Местността “Орфеев връх” е една уникална забележителност за Родопите, в непосредствена близост до с. Триград.

itn

trg

След многобройни неуспешни опити за осигуряване на необходимото финансиране от страна на отговорните държавни институции, идеята все пак намира финансова и морална подкрепа в лицето на областната структура на “Има такъв народ” и талантливия пловдивски скулптор с родопски корени Ангел Каравланов.

Ангел Каравланов е скулптор и художник с множество творби в родопите. Изрисувал е редица обществени сгради, като детски градини и училища и е автор на много емблематични скулптури, една от които статуята но Орфей и Евридика в пещерата “Дяволското гърло”.

Вдъхновението и любовта му към Родопите го карат да създаде и най-мащабната статуя на мистичният Орфей. Тя е създадена от гранит, с височина от почти 3 метра и тегло от 3;5 тона.

status

След успешното транспортиране до местността и изготвяне на всички необходими разрешителни за монтаж, забележителността ще бъде достъпна за посещение от жители и гости на региона.

Политическа партия “Има такъв народ” изказва искрени благодарности към всички заинтересовани и родолюбиви хора, които допринесоха за осъществяването на този проект.

itn

pismo

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе