Третокласници от СУ „Отец Паисий“ - гр. Мадан започнаха двугодишно обучение по програма „Детско полицейско управление“

Третокласници от СУ „Отец Паисий“ - гр. Мадан започнаха двугодишно обучение по програма „Детско полицейско управление“

22-ма ученика от 3“а“ клас от СУ „Отец Паисий“- гр. #Мадан положиха тържествена клетва според Етичния кодекс на ДПУ, в присъствието на съученици и преподаватели.

Официалната част на инициативата включваше и подписване на Споразумение за сътрудничество между началникът на РУ Мадан - главен инспектор Павел Диев и директорът на училището г-жа Шинка Хаджиева. Двамата отправиха своите пожелания към децата, като изразиха очакване, те да са евентуални бъдещи полицейски ръководители.

Гостите на детския празник - секретарят на МКБППМН в гр. Мадан – Антоанета Узунова и членове на комисията, подариха на участниците светлоотразителни жилетки и шапки, които носят символите на „Детското полицейско управление“.

Децата - доброволци, под ръководството на инсп. Елица Родопска от Детска педагогическа стая в РУ- Мадан, ще преминат през двугодишно обучение по Националната програмата „Детско полицейско управление“, следвайки предварително изготвени графици. В обучителния процес освен полицейски служители ще участват и пожарникари, представители на съд, прокуратура и БЧК.

Целта на националната инициатива „Детско полицейско управление” /ДПУ/ е участниците да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само е интересна и забавна за тях, но им дава възможност да придобият много нови умения, които да прилагат в ежедневието си. Те ще бъдат научени да се справят с различни житейски ситуации и ще се възпитават навици за безопасно поведение.

Вирни се горе