Трети национален протест на пътните строители

Трети национален протест на пътните строители

Пътните строители организират трети национален протест в София пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщиха от камарата.

Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции заради пренебрегването на действащите, напълно законни договори за текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа.

“Изразихме позицията си по време на два национални протеста, проведохме срещи с президента Румен Радев, както и с министър-председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма”, заявяват служителите на „Пътища”.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички собственици на фирми, които ще участват в протеста на среща в министерството.

Комитова уточни изрично, че на срещата са поканени само собствениците, а не упълномощени лица или посредници, за да се обсъди създалото се напрежение.

От пресцентъра на МРРБ казаха, че досега, в продължение на няколко месеца, Комитова се е срещала и разговаряла с директори, управители, профсъюзи, представители на браншовата камара и работници от строителни фирми.

Вирни се горе