Треньор- чужденец в Трета лига води мач с родопски шевици

 	 Треньор- чужденец в Трета лига води мач с родопски шевици

Старши треньора на „Родопа“ (Смолян) Кириякос Георгиу изненада феновете на тима, след като излезе да води домакинската среща със „Загорец“ (Нова Загора) облечен с нетрадиционно облекло, а именно с риза избродирана с родопски шевици. Георгиу е грък, но от близо 20 години живее и работи в България и признава, че обича тази страна и харесва Смолян,предаде Дарик.

„Аз съм в България вече 19 години. Дъщеря ми е българка , аз обичам тази страна. Повече от половината от съзнателният ми живот е преминал в България, така че няма как да не спазвам традициите, нещо повече, аз ги уважавам. С тази риза съм, защото тук има родопски дух и ми се иска и аз да стана част от него и от магията на Родопите и за това го правя, затова съм облечен така. Купих си я специално тази риза, за да водя така мачовете“, коментира още треньора.

Ризата с родопски шевици донесе и късмет на Кириякос Георгиу и отбора, спечелвайки трите точки срещу „Загорец“, с минималната победа 1:0, в събота и той вижда добра поличба в това и се надява да я носи дълго време.

Вирни се горе