Традиционното състезание „ЛЪВСКИ СКОК" се проведе в спортната зала на ППМГ „ Васил Левски "

Традиционното състезание „ЛЪВСКИ СКОК" се проведе в спортната зала на ППМГ „ Васил Левски "

В Спортната зала на ППМГ в Смолян се проведе традиционното състезание „Лъвски скок“. Преди откриването му звуча химна на България, а поздрав към участниците и гостите отправиха децата от ДГ „Славейче“.

На спортното събитие присъстваха секретарят на община Смолян Момчил Николов, началникът на РУО Никола Запрянов, председателят на Общински комитет „В.Левски“ Таня Марева“ и др. Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на ППМГ „Васил Левски“ и по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата.

Секретарят Момчил Николов поздрави участниците в надпреварата. Той се обърна към младите хора да носят Левски в сърцата си и да не забравят, че свободата е и отговорност.

Поздрав към състезателите отправи Никола Запрянов и Таня Марева, която даде старт на спортното събитие.

Целта на състезанието е да се продължи традицията, чието начало е поставено през 2011 г., учениците да поднесат своята почит и уважение към делото и идеите на своя патрон. Едновременно с това организаторите си поставят задачата да приобщят младите хора към занимания с различни физически дейности и спорт, да постигнат максимална изява на физическите качества и възможности на участниците в духа на „честната игра”.

Организатори на събитието са община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”.

Alternat text

Вирни се горе