Традиционната „Трифониада“ в Златоград ще бъде на 17 февруари

Традиционната „Трифониада“ в Златоград ще бъде на 17 февруари

Бутикови винарни и любители винопроизводители ще се състезават в конкурси на традиционната „Трифониада“ на 17 февруари в #Златоград

Винопроизводители от цялата страна ще покажат новата си реколта вина на традиционния празник „Трифониада“ на 17 февруари в Златоград, съобщиха от Етнографския комплекс. Конкурсите за производители на „напитката на истината“ са в две категории – за любители винопроизводители и за бутикови винарни. „Трифониада“ се утвърди като традиционен форум, събиращ професионални и любители винопроизводители, заяви инж. Александър Митушев, управител на Етнографския комплекс- Златоград пред БТА.

Над 50 гостуващи и местни винари ще се включат в надпреварата за най-добро червено, розе и бяло вино. Конкурсът за продукти на бутикови винарни се провежда за втора поредна година и привлича голям интерес, според домакините от Етнографския комплекс. Хиляди гости от страната и съседния гръцки регион се очаква да пристигнат за „Трифониада“. Винените дегустации и наздравици ще бъдат под звуците на родопска музика и празнична програма на мегдана в Стария град. Етнографският комплекс е предвидил специална награда за победителя, който спечели наградата на публиката.

Традиционната „Трифониада“ в Златоград ще бъде на 17 февруари в Златоград бяха пълни с туристи още в първите дни на годината, според информация от Етнографския комплекс. Богатият календар от празници и събития поддържа почти целогодишен туристически поток в Златоград, смятат местни хотелиери.

Вирни се горе