Топлото време продължава, живакът скача до 36°

 Топлото време продължава, живакът скача до 36°

Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали за кратко, главно в планините и планинските райони с гръмотевици.

Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от изток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд да се развива купеста облачност и на места в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В средата на седмицата, под влияние на приближаващ студен фронт, на много места в Западна, в четвъртък, с преминаването на фронта - и в Централна и Североизточна България, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Повишава се вероятността за локални значителни количества валеж.

Температурите на изток ще са все още високи, но от запад още в сряда ще започне понижение, което ще продължи и през следващите дни.

Вирни се горе