Тодор Батков-син в Девин: В НС ще работя за осигуряването и задържането на квалифициран медицински персонал в болниците в региона

 Тодор Батков-син в Девин: В НС ще работя за осигуряването и задържането на квалифициран медицински персонал в болниците в региона

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син, който е с преференция 102 и номер 22 в бюлетината, посети Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Девин. Там той се срещна с персонала и изпълнителния директор на болницата Радка Грозданова и обсъди с тях актуални проблеми на лечебното заведение и на целия сектор в България.

Тодор Батков-син е на мнение, че липсата на достатъчно лекари, медицински сестри и квалифициран медицински персонал е огромен проблем за всяка извънстолична болница. Според него решаването му без активна държавна политика за задържане на медиците в България и привличането на млади кадри от чужбина няма как да се случи.

В тази връзка кандидат-депутатът се ангажира да работи сериозно по темата в 50-тото НС, както и да подпомага усилията на всички лечебни заведения в област Смолян да привличат и задържат необходимите им медицински специалисти. Според Тодор Батков-син поддържането на тесни контакти между местните болници и най-близкия Медицински университет – този в Пловдив е от ключово значение. На младите медицински специалисти трябва да им се осигурят добри възможности за професионално развитие в местните болници, за да остават да работят в региона.

„Болницата в Девин наскоро е получила акредитация за Обучителен център за медицински сестри. Екипът й прави всичко по силите си, за да поддържа високо ниво на медицинските услуги, но подкрепата на национално ниво е ключова“, каза още Тодор Батков-син.

Той поздрави всички медици в болницата в Девин, лично директора, както и д-р Езе от Нигерия за отдадената работа в полза на пациентите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе