Тийнейджъри дискутираха проблема с трафика на хора

Тийнейджъри дискутираха проблема с трафика на хора

Превантивно-информационният център по наркотични вещества в Смолян организира поредната информационна среща на тема: „Трафикът на хора – робство на нашето време!“ В нея участваха учениците от деветите и десетите класове на профилираните гимназии. Темата представи Нина Николова, представител на Международната организация „А 21“ – София. Тийнейджърите проследиха мултимедийна презентация по темата, а след нея имаше дискусия и ролеви игри с конкретни казуси. Учениците получиха информация за различните видове трафик на хора, наркотици, сексуална експлоатация и др.

Всяка година стотици българи стават жертви на трафик. В много от случаите причините за него са лоши условия на живот, липса на образование и безработица Лековерността на младите хора се оказва пагубна в търсене на щастие извън граница.

Секретарят на община Смолян Момчил Николов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества изказва благодарност на РУО- Смолян, ръководствата на ПГПЧЕ “Иван Вазов“, ПГИ „Карл Маркс“, ППМГ „ Васил Левски“, СПГТС „Н.Й.Вапцаров“ за организацията и провеждането на информационната среща.

Вирни се горе