„Титан Клинър” с извънреден график на работа в Пампорово и Чепеларе заради Европейската купа по ски

„Титан Клинър” с извънреден график на работа в Пампорово и Чепеларе заради Европейската купа по ски

„Титан Клинър” също се включва в организацията на Европейската купа по ски алпийски дисциплини, която ще се проведе в Пампорово през февруари,съобщиха от фирмата.

От днес в курорта и Чепеларе се въвежда нов график за сметосъбирането, като колите ще работят 24 часа в денонощието на две смени, за да може да се поеме увеличеното количество отпадъци от хотелите и заведенията в курорта.

В дните около самото състезание боклуците ще се събират основно през нощта, за да не се пречи на състезателите и гостите от цяла Европа. Създадена е добра координация между хотелиерите, администрацията в Пампорово и фирмата, за да може своевременно да се реагира на всеки сигнал.

За улеснение на хотелиерите в курорта временно са доставени и съдове за смет, чието почистване е по-бързо и лесно. В Чепеларе екипите на пътноподдържащата фирма също работят по нов график, като приоритетно се почистват улиците около хотелите, където се очаква да се настанят много от гостите, дошли за стартовете. Седмица преди стартовете курорта започва да се пълни от състезатели и туристи.

Директорът на „Титан Клинър” Христо Христов увери, че са взети всички мерки за чистотата и поддръжката на улиците. Има готовност и за допълнителна техника и хора от Смолян, които да обезпечат курорта в дните на голямо натоварване, когато се очаква туристическата база да е натоварена на 100%.

Вирни се горе