Тежка травма на Белюков при загубата на „Родопа“ от „Локомотив“ II (Пд) с 0:1

Тежка травма на Белюков при загубата на „Родопа“ от „Локомотив“ II (Пд) с 0:1

Със съмнение за счупена ключица е Антон Белюков, който бе контузен още в първите секунди на мача между „Родопа“ (Смолян) и „Локомотив“II (Пловдив), завършил при резултат 1:0 в полза на символичните домакини. Двубоят от поредният кръг от първенството на „Трета лига“-Югоизточна група се игра днес на стадиона в Садово. Единственият гол в срещата бе дело на Божидар Костадинов в 21-та минута от дузпа. Наказателният удар бе даден за непозволена игра към него от страна на вратаря на „зелено-белите“ Тодор Малинов. Това решение на главния рефер Николай Запрянов бе оспорено от „Родопа“, но в крайна сметка претенциите не бяха уважени. Последваха две ситуации през първото полувреме пред вратата на Кристиян Томов, като при едната имаше и съмнение за игра с ръка от футболист на „Локомотив“ II, но и двете бяха подминати от реферската тройка от Пловдив.

През вторите 45-минути „Родопа“ се опитваха да пресират противника, но до гол не се стигна. Заради оспорване на съдийски решения, играчите от Смолян получиха 4 жълти картона, като за тима от Пловдив нямаше такъв дори и при тежкото нарушение срещу Белюков, който бе заменен от Христо Ковачев, който пък беше с температура.

Старши треньорът на „Родопа“ Кириякос Георгиу не остана доволен от развитието на двубоя.

„Поздравявам моите футболисти за второто полувреме. Играха изключително тактически правилно. Имаше агресия и бяхме по-добрия отбор на терена. Не ни разрешиха да играем. За съжаление през първото полувреме ни повлия контузията още в първите секунди на Белюков, която е тежка. Доколкото знам е със счупена ключица. Наложи се да влезе Ковачев, който бе с температура, то влезе и игра. Всички се стараха и играха, особено второто полувреме“, коментира Кириякос.

Според него, също е нямало дузпа в полза на домакините, докато не бяха отсъдени такива в полза на „Родопа“.

От ръководството на клуба са категорични, че ще подадат жалба срещу главния съдия Николай Запрянов.

Вирни се горе