Температурите се повишават

Температурите се повишават

В сутрешните часове на отделни места в равнините и низините видимостта ще е намалена. През деня ще бъде слънчево с повече облаци до обяд над източните райони. Ще духа слаб, в Източна България – умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, по Черноморието – от 1° до 3°, а максималните – от 9° до 14°.

По Черноморието облачността в сутрешните часове ще е значителна, но до около обяд ще се разкъса и намалее и през втората половина на деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 10°. Температурата на морската вода е около 7°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

В събота денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността. Към вечерта на отделни места в северозападните райони ще превали. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 7° и 12°.

В неделя и понеделник ще бъде ветровито и облачно. От югозапад ще започнат валежи, които още първия ден ще обхванат почти цялата страна, а с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг. Общо за двата дни ще са значителни по количество. Ще се образува нова снежна покривка, а в планинските райони и Североизточна България ще има условия за виелици и навявания, уточни БНТ.

Във вторник валежите ще отслабнат, а в западните райони ще спрат. Облачността ще се задържи значителна, а вятърът ще е до умерен, в Източна България все още силен, от север-северозапад.

Вирни се горе