Телерик Академия обяви прием за първото издание на Alpha Java за 2023 г. и безплатния курс преди него

Телерик Академия обяви прием за първото издание на Alpha Java за 2023 г. и безплатния курс преди него

До 11 декември начинаещите могат да заявят интерес за безплатния курс, а хората с опит да кандидатстват за ранния приемен изпит

Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви прием за първото за 2023 г. издание на програмата за подготовка на софтуерни специалисти Alpha Java. За напълно начинаещите в сферата Академията организира безплатен курс по основи на програмирането. Той е достъпен за всеки желаещ, а срокът за записване е 11 декември. До същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния прием и да си осигурят място в програмата още през 2022 г.

„Едно от най-големите предизвикателства пред ИТ компаниите продължава да е липсата на кадри, а едни от най-търсените специалисти са тези с Java. Отговорът на това търсене може да бъде всеки, който е достатъчно мотивиран да промени живота си и да започне нова кариера. С програмата Alpha Java даваме шанс на желаещите да се реализира в ИТ сферата да го направят само за 6 месеца. Още една стъпка в тази посока е и безплатният курс по основи на програмирането, с които начинаещите в сферата започват от нула и разбират дали това е пътят за тях. Това прави успешната ИТ реализация още по-достъпна за всеки независимо от предишния опит, професия и възраст“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и безплатна подготовка

Кандидатстването в Alpha Java продължава до 19 февруари 2023 г. и включва мотивационни въпроси, CV и приемен изпит. Хората без предишен опит в ИТ сферата могат да започнат подготовката си от нула с безплатния курс по основи на програмирането. Записването за него продължава до 11 декември, а желаещите трябва да завършат само кратката форма за кандидатстване. Курсът се провежда всяка събота в продължение на 6 седмици, в които участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен трейнър и екип от ментори. На финала те ще бъдат готови за приемния изпит за Alpha Java.

Хората с начален опит в програмирането могат да си осигурят място в програмата още през декември с ранния приемен изпит. Те трябва да завършат кандидатурата си до 11 декември, а за подготовката си за изпита могат да използват безплатните материали и задачи на сайта на Академията. Ако не са доволни от резултата си от ранния прием, могат да се явят отново на финалния изпит на 21 февруари 2023 г.

Индивидуален подход и практическа насоченост

Участниците в 6-месечната програма Alpha Java се подготвят за ИТ кариера в среда, близка до работната и работа по реални проекти. Това се случва както с изготвяне на самостоятелни задания, така и с екипни проекти, по които работят в групи по 5-8 човека. Във всеки етап от обучението си курсистите получават обратна връзка за представянето си, насоки и индивидуален план за развитие от трейнърите в Академията. Групата в програмата е малка (между 40-45 човека), което позволява персонално проследяване на представянето на всеки участник.

Курсистите усвояват необходимите технически и софт скилс умения с помощта на опитните трейнъри в програмата, а кариерен коуч ги подготвя за процеса на търсене на работа и професионална реализация. Към тях се присъединяват и ментори, бивши курсисти на Академията, които споделят ценни съвети и напътствия в най-ключовите моменти от обучението. Участниците могат да разчитат на екипа на Академията до 6 месеца след завършване на Alpha Java.

В края на програмата курсистите разработват цялостен уеб проект с Java, които презентират пред партньорите на Академията, водещи ИТ компании. Това им дава възможност да получат предложение за работа още по време на програмата.

Кариерна реализация с Java

Java е един от най-популярните езици навсякъде по света, а търсенето на кадри с него е голямо и у нас (търсене в dev.bg показва над 1800 обяви). Това разкрива нови възможности за всеки, които се е насочил към ИТ сферата.

На 17 ноември от 18:30 ч. по време на безплатен онлайн уебинар желаещите могат да научат повече за програмата Alpha Java, кандидатстването и подготовката за нея, както и да зададат въпросите си директно на трейнърите в обучението. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook facebook.com/TelerikAcademy и LinkedIn Telerik-Academy.

Вирни се горе