Театрален афиш

Театрален афиш

На 23 март от 18:30 часа в големия салон на НЧ “Родопска искра 1880” в Чепеларе ще бъде представен спектакъла “Юдина ела” по разкази на Константин Канев.

Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота, пред мъдростта и духовната им щедрост. Любов и страдания, смълчаващо със силата си човешко достойнство, талант и изкупление за неговото притежаване, възхищение пред живота в сянката на страшни изпитания… В разказите на Константин Канев всичко това е сплетено като корените на вековно родопско дърво. Сляпа Дана, Юдичев Тодор, Дрохо Кехая… Режисьор: Юрий Дачев Музика: Мира Искърова Участват: Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Борис Хаджийски, Атанас Найденов, Никола Орешков

Смолянчани и гостите на града са поканени на 24 март в зала № 2 на РДТ „Николай Хайтов“, за да видят театралната постановка „Оркестър Титаник“. Пиесата е на най-поставяният български драматург по световните сцени Христо Бойчев. Ще видите една история, разказана от скитници, бездомници, пияници, хора от най-ниския ешелон на живота. Те разказват една и съща история от различни гледни точки. И започват да фантазират и сънуват за нещата около тях. Очаква ви вечер на много смях и забавление с абсурдната сатира „Оркестър Титаник”. Драматургията и режисурата са дело на Делян Илиев. Участват актьорите Емилия Ованесян, Румен Бечев, Димитър Мартинов, Асен Левов и Делян Илиев.

Любимият ви театър гостува на сцената на Ситимарк Арт център – София на 26 март с два спектакъла. От 15.00 часа започва „Приключения опасни със герои сладкогласни“- истинско забавление с горските герои на Недялко Йорданов. . Една завладяваща приказка за неочаквани участници в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян. Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между Доброто и Злото… Атрактивно, занимателно и неповторимо театрално изживяване режисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори – Божана Мановска, Гергана Либова, Деси Минчева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов, Асен Левов и Преслава Георгиева.

Моноспектакълът „Дори мечтата стига“ е с начален час 19.00 часа. Представлението е по стихове и писма на Емили Дикинсън. Актрисата Миряна Найденова се превъплъщава в образа на голямата американска поетеса. Това е писмото ми до света, който не ми е писал простите новини от природата с техния нежен смисъл. Е. Дикинсън Това писмо трепти в ефира и чака своя отговор. Е, добре, Емили! Ние сме само малка частица от света, който 134 години след смъртта ти, продължава да открива „нежния смисъл“ на твоите послания. Литературни историци и критици, преводачи, творци и читатели разказват твоя живот, слагат белези върху твоето творчество като го гадаят и интерпретират. Ние сме твои приятели от трупата на Родопски драматичен театър – Смолян, убедени, че театърът може да въскресява нечий живот, да свързва сродни души, независимо от времето и пространството. Още повече, че днес светът има неутолима жажда за „нежния смисъл“ на своето съществувание. А може ли светът въобще да оживее без него? Режисьор на спектакъла е Делян Илиев, композитор е Мира Искърова, а сценографията е дело на Адрияна Найденова. В ролята на Емили Дикинсън – Миряна Найденова.

Вирни се горе