Тодоровден в Момчиловци

Тодоровден в Момчиловци

По традиция смолянското село Момчиловци отново отбеляза Тодоровден, след едногодишно прекъсване заради пандемията. Тази година селото отново събра гости отблизо и далече, любители на животните и конните спортове, на доброто настроение и красивите ни носии.

Празникът започна в 9:00 часа със света литургия в църквата "Св. Св. Константин и Елена“. В 11:00 часа бе официалното откриване. По традиция се състоя и парад на конете, предвождан от иконата на Св. Теодор, както и местни гайдари и танцьори. Отец Николай поръси всички жители и гости на Тодоровден със светена вода за здраве. Кметът на селото Сийка Суркова поздрави присъстващите на празника.

По-късно всички се насладиха на атрактивни игри с коне. Животните бяха оценявани в различни категории – най-тежък кон, най-красив кон. Награди получиха най-атрактивен коняр и каручка, както и много други. Интересното тази година беше състезанието на конете в тегленето на ретро автомобил. За настроението на всички гости се погрижи оркестър от млади таланти с ръководител Костадин Кисьов.

kon

Вирни се горе