Тази вечер в КДК беше представена най-новата книга на Боян Ангелов „Отново да ме обикнеш”

Тази вечер  в  КДК беше представена най-новата книга на Боян Ангелов „Отново да ме обикнеш”

Тази вечер в зала „Петър Стайков” на КДК беше представена най-новата книга на Боян Ангелов „Отново да ме обикнеш”. В нея са любовните размисли, копнежи и мечти на поета. Лирикът търси смисъла, не за същността на нещата. Смисълът, който осветява целия ни живот, а не същността, показваща действащия механизъм на живота. Това каза при представянето на книгата, председателят на КДК Светозар Казанджиев.

Боян Ангелов е утвърден писател, литературен критик, публицист, преводач, специалист по проблемите на Българското Възраждане, човек с ясна и последователна позиция в отстояването на българския език и българското слово. Два мандата е председател на Съюза на българските писатели.

Издал е над 30 поетични книги, поезия и проза. Ето някои от тях: „А върху ножа – детелина”, „Делтата на другия живот”, „Скали от вятър”, „Еос”, „Тиара”, „Цветовете на тъгата”, „Съзерцание”, „Пристанище в средата на душата”, „Византийска мозайка”, „Разговор с мълчанието” и най-новата „Отново да ме обикнеш”. Има и няколко книги с историко-философска и литературно-критическа насоченост, между които монографиите за Нешо Бончев, Марин Дринов, Марко Балабанов. Те го нареждат до най-добрите познавачи на възрожденския период на българската литература, посочи още Казанджиев. Боян Ангелов каза, че в КДК се срещат три изкуства тази вечер -изобразителното, поезията и музиката, което е уникално. Актрисата Миряна Найденова прочете стихове от най-новата книга на Ангелов. На известния автор беше връчен и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов.

Вирни се горе