Тържествен 24-ти май в Девин

Тържествен 24-ти май в Девин

24 май-ДЕН СВЯТ ЗА БЪЛГАРКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА!

…"Върви народе възродени към светла бъднина върви…"

От ранни зори на площада в гр.Девин звуча химна посветен на светите братя Кирил и Методий, които ни напомнят, че да сме българи е гордост!

Тържеството по повод Деня на славянската писменост и култура откри кметът на Община Девин- Красимир Даскалов с думите:

“На този ден ние се прекланяме пред светлото дело на нашите първоучители – светите братя Кирил и Методий. Дело, променило духовната история на България, на славянството, на Европа и света. 24 май е личен празник на всеки един от нас, защото истинското израстване на личността започва от първата научена буква, от първата написана дума, от първата прочетена книга. На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието. Поклон пред всички Вас – скъпи наши съвременни просветители, пред усилията и стремежа Ви ,да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! Пожелавам на всички вас здраве, нестихваща вяра в доброто бъдеще и стремеж към нови знания и върхове!”

В празничната програма взеха участие децата от двете детски градини в гр.Девин, ученици на СУ “Христо Ботев”, самодейци и децата на ОДК гр.Девин.

ЧЕСТИТ 24 МАЙ БЪЛГАРИ!

Вирни се горе