Талантливи предпримачи разработиха проект "Как се създава училищен вестник"

Талантливи предпримачи разработиха проект "Как се създава училищен вестник"

Талантливите ученици от ІІ „Б“ клас при СУ "Отец Паисий"-Смолян за втора година работят по съвместен проект на PEPCO- България и Джуниър Ачийвмънт- България: "Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките".

Програмата за тази година е "Нашият град". Ръководител на проекта и класен ръководител е г-жа Юлия Митрева, която вече 14 години развива предприемачески и бизнес умения у учениците от начален етап. В един от своите часове второкласниците разработиха мини проект на тема "Как се създава училищен вестник". В различни рубрики учениците споделиха своите идеи за бизнес, спорт , новини и забавления в училище. За децата не остана чужда и темата за насилието в училището. Будните предприемачи се противопоставиха на този вид насилие и в импровизирано интервю по време на урока „Как се прави вестник“ те споделиха как може да се избегне насилието и към кого да се обърнат ако те или техен съученик пострада.

Работата по програмите на Джуниър Ачийвмънт България е с изключителна полезност за подрастващите. Те се учат, докато се забавляват.Развиват предприемаческо мислене и креативност.Приучават се да работят в екип и да споделят идеи, посочи Юлия Митрева.

Вирни се горе