Такса за адвокат при покупка на имот в София

Такса за адвокат при покупка на имот в София

Сделката за покупка на имот в София обикновено е дълго и стресиращо упражнение, което включва много стъпки и процедурни формалности. Взимането на ключовете от новата ви къща става, когато подпишете всички необходими документите, които правят къщата ваша, но преди да настъпи този съдбовен ден, трябва да се случат доста неща.

На първо място, ви съветваме да си намерите добър адвокат или [https://tonchev.bg/][��двокатска кантора] . В София има доста, така че няма да ви е трудно да се ориентирате. Не подценявайте този момент, тъй като определено ще имате нужда от адвокат при покупка на имот в София.

Преди да се превърнете в официален собственик на имот е не просто препоръчително, а задължително да направите щателна проверка. Проверете всичко – от недвижимия имот до досегашен собственик, та дори и предишния. Ако не искате да има неприятни изненади, оставете тази задача на адвоката или адвокатската кантора, на която вече сте се спрели. Задължително е да са специализирани в сделки с недвижими имоти.

Ако се притеснявате от разходите, които трябва да предвидите за сделката за покупка на имот в София и ви се струва излишен допълнителен разход и хонорар за адвокат, изгонете веднага тези мисли от главата си. Може да се наложи да платите на адвокатската кантора за всичко, което ще направи вместо вас, но това ще ви спести много излишни неприятности. Има ли определена такса за адвокат при покупка на имот в София? Разбира се, че няма как да се каже с точност каква ще е сумата, която ще трябва да определите за това. Сумата варира, тъй като се определя от определени закони и наредби – в случая, Наредба №1 от 9.07.04 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения. Освен това, в зависимост от кантората, която сте избрали и нейните цени, таксата за адвоката за покупката на имота, който искате, може да е различна. Имате право да попитате за това, преди да започнете търсенето на недвижимия имот. Така ще сте наясно предварително и ще можете да предвидите и този разход като част от съпътстващите такива за покупката. Това може да бъде съобщено и на вашия банков служител, за да включи сумата в банковия кредит, ако ще закупувате имота по този начин.

Все пак, каквато и да е таксата за адвокат при евентуална покупка на имот в София, спокойствието за ваш и вашите пари е на първо място. Правната стойност, която ще получи сделката, е от особено значение при евентуални бъдещи наследствени спорове. Не е изключен и вариантът за скрити тежести върху имота, за които нито брокерът, нито продавачът са ви съобщили. С помощта на вашия адвокат ще можете да изисквате и отстоявате правата си в съда, ако това се наложи във времето.

Вирни се горе